Om mig

Jag heter Nina Engevi och bor med mina hundar strax utanför Skutskär i norra Uppland.


Min första alldeles egna hund var den cremefärgade dvärgpudel tiken Toya. Jag fick Toya på nyårsaftonen 1970, Toya blev tolv år och levde de sista åren med cuschings. Toya var en underbar liten hund som styrde sin hundflock med stark hand.


1977 lyckades jag övertala min pappa att köpa en foxterrier till mig och så kom Essy in i mitt liv. Essy var min stora kärlek och stöd under sin levnadstid. Essy ställdes ut otaliga gånger med 2:or som resultat varje gång;-( Lydnadstävlandet gick dock lite bättre, vi blev uppflyttade till lydnadsklass II och tävlade där några gånger med flertalet andra pris.


Vi startade även på ett viltspårsprov med en 2:a i öppen klass som resultat. Oktober 1987 fick Essy hjälp av veterinären att somna in, då hon under flera år medicinerats mot streptokocker, det var ett svårt beslut att fatta men på slutet hjälpte ingen medicin och hon hade öppna sår som ömmade på tassar och runt ögon och mun. Essy finns i mitt minne och mitt hjärta för alltid.

Under tiden jag bodde hemma med mina föräldrar fanns även alltid en älghund, gråhunden Pass var vår sista. Pass blev aldrig någon bra älghund, men var en underbar sällskapshund

under sina tio levnadsår.

Min första valpkull kom 1983 med Essy som mor, detta resulterade i fyra härliga foxterrier valpar.

Kvar hos mig blev Antonia-Coceth Toni, hon bodde hos mig tills hon var ca 1,5 år då hon flyttade till min mamma. Toni blev aldrig min hund, hon var alltid mammas hund även om det tog mig 1,5 år att inse det.

Senhösten 2005 kom det åter in en pudel i familjen då Nicole fick dvärgpudeltiken Tickatee Spoken For "Janice". Då Janice och Nova inte kunde dra jämt fick Janice flytta till min mamma och Arne i augusti 2007.

Det var nog det bästa jag kunde gjort för både mor, Arne och Janice och det är inget snack om saken vems hund hon är

det märks när vi kommer och hälsar på, hon blir jätte glad att se oss men att hon tillhör mamma och Arne visar hon tydligt.

Numera delar hon mamma och Arne med sin dotter Vilja. De är två hundar som har det väl förspänt i livet med kärlek och uppmärksamhet.

Under tio år var jag utan hund, 2001 kom bedlingtonterriern in i mitt liv då jag köpte Skybar Supernova Expansion "Nova" av Hanne Winninge. Mitt intresse för utställningar vaknade igen och Nova blev champion sommaren 2003, vilken lycka att få en champion efter att plockat tvåor under alla år med Essy.

Mina hundar lever med mig och aktiveras på flera sätt, alla mina hundar har gått lydnadskurser och alla hundarna tränas mer eller mindre i spårning. Jag tycker det känns viktigt att de får använda hjärnan lite, de blir mer harmoniska då.

Molly

C.I.B SUCH DKUCH FIUCH SV-09

Delta Blue Aqua "Molly"

För vidare förfrågning kontakta

Nina Engevi

Telefon: 0175-600 71 eller  070-544 69 62

E-mail: nina@deltablue.se

Målet med min uppfödning är att ta fram så friska och mentalt sunda hundar som möjligt.

Jag vill att mina hundar ska fungera bra som både sällskaps-, utställnings- och brukshundar.

Jag följer SKK:s grundregler och avtal.